30 jaar CSI Service: zo hebben we dat gevierd!

1 maart 2019

In oktober 2018 bestond CSI Service 30 jaar. Drie decennia waarin we ons met veel passie en toewijding hebben ingezet voor de best mogelijke personenalarmering. Alles wat wij doen, stemmen wij zo goed mogelijk af op onze klanten. Ook ons personeelsfeest stond daarom in het teken van u, de gebruiker of opvolger van een personenalarm.

Ervaren hoe het is
Het 30-jarig bestaan leek ons een mooie gelegenheid om onze medewerkers zelf te laten ervaren in wat voor noodsituaties onze klanten terecht kunnen komen. Om het zo realistisch mogelijk te maken, lieten we ze een speciaal pak dragen: een ‘ouderdomspak’.

Het ‘ouderdomspak’ maakt dat je spierkracht afneemt, je bewegingen strammer worden en je fijne motoriek minder is. Al je handelingen worden daardoor een stuk moeilijker en kosten bovendien veel meer energie. Om beurten kreeg iedereen de gelegenheid het pak te dragen.

Gekleed in dit pak is koffie inschenken ineens lang niet zo eenvoudig. Hetzelfde geldt voor opstaan uit een stoel. Ook werd duidelijk dat je veel beter moet opletten om niet te vallen. Opstaan na een val was voor sommige collega’s zonder hulp niet eens mogelijk. Dit leverde natuurlijk hilarische taferelen op, maar ook veel eyeopeners. Voor onze medewerkers was dit een ervaring die ze niet gauw zullen vergeten.

Magazijn vol rook
Een tweede ervaring die we onszelf hebben gegund, was meemaken hoe het is als je huis vol rook staat. Dankzij de medewerking van het plaatselijke brandweercorps stond ons magazijn tijdelijk ‘in lichterlaaie’. In de met rook gevulde ruimte moesten medewerkers op de tast hun weg naar de uitgang zien te vinden.

De ruimte werd kunstmatig gevuld met een dikke, witte rook. Daarmee benaderen we de werkelijkheid slechts gedeeltelijk. Bij een woningbrand is de rook immers zwart en bovendien zeer giftig. Maar ook met witte rook bleek het lastig je te oriënteren, zelfs voor collega’s die dagelijks in deze ruimte werken.

Feestelijk afgesloten
Na deze enerverende activiteiten was het tijd om te ontspannen. Na een gezellig etentje brachten we als team een bezoek aan het Eindhovense lichtfestival GLOW.

We kijken terug op een gezellige lustrumviering en vooral 30 mooie jaren. Met alle nieuwe inzichten gaan we aan de slag om onze dienstverlening aan u nog verder te optimaliseren.