Blog monteur: “Dankzij deze maatregelen durf ik nu bij u thuis te komen”

22 mei 2020

“Ik doe dit werk al 18 jaar en het geeft met veel voldoening. Wij komen vaak bij mensen die ziek zijn. Daar ben ik nooit bang voor geweest, maar corona vond ik wel heel bedreigend. Ook voor mijzelf en mijn gezin. Daarom let ik, net als mijn collega’s, extra goed op om zelf niet ziek te worden, zodat ik ook andere niet kan besmetten.

Wij mogen van onze baas niet werken als we verkouden zijn of hoesten. Zelfs niet als gezinsleden verkouden zijn of andere verschijnselen hebben. Iedereen bij CSI meet twee keer per dag zijn of haar lichaamstemperatuur. Ik mag niet op bezoek gaan bij mensen die mogelijk besmet zijn. Dat lossen we anders op.

Ik ben blij met deze strenge voorzorgsmaatregelen. Zonder maatregelen zou ik niet bij mensen over de vloer willen komen. Ik weet heel goed dat juist ouderen nog meer risico lopen op een zwaar ziekbed als ze door het coronavirus besmet zouden worden. De bezoeken zijn nu ook anders. Ik merk goed dat mensen meer schrik hebben. Dat is heel begrijpelijk.

Zodra ik uit de auto stap, trek ik een nieuwe set latex handschoenen aan. Tijdens mijn werk houd ik steeds de 1,5 meter afstand. Ik drink geen koffie en voer mijn werk zo snel mogelijk uit. Vaak ben ik binnen een kwartiertje al klaar. Buiten doe ik handschoenen in een speciale afvalzak, zodat ik een eventuele besmetting niet van het ene huis naar het andere huis kan overbrengen.

Het zijn rare tijden, maar ik ben blij dat ik mijn werk kan blijven doen. Juist nu oudere mensen veel minder bezoek krijgen, is het risico groter dat ze lang op hulp moeten wachten als hen iets overkomt. Een alarmknop kan je redding betekenen. Het voelt goed om daar een bijdrage aan te leveren.”