Fijn dat ik op mijn leeftijd nog iets voor een ander kan betekenen

17 maart 2017

Meneer Faessen is onze oudste contactpersoon. Soms hoor je verhalen die je doen glimlachen. Zoals het verhaal van meneer Faessen (83), de – voor zover wij weten – oudste contactpersoon in ons bestand. Hij is een mooi voorbeeld van hoe je tot op zeer hoge leeftijd je medemens een handje kunt helpen.

3 keer in 10 jaar
Sinds 2006 is meneer Faessen alarmopvolger voor zijn buurvrouw, mevrouw Adriaans (79). In de afgelopen jaren werd hij 3 keer opgeroepen om een kijkje te gaan nemen. Twee keer was het loos alarm en had mevrouw Adriaans per ongeluk op de knop gedrukt. De derde keer was er wel iets mis. Toen is mevrouw uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Kleine moeite
“Het is helemaal niet moeilijk om contactpersoon te zijn”, vertelt meneer Faessen. “Het enige wat je moet doen, is even gaan kijken en soms iemand bellen. Zo lang ik gezond blijf, kan ik dat makkelijk blijven doen”.

Voor elkaar
Mevrouw Adriaans en meneer Faessen kennen elkaar al jaren. Beide wonen al een groot deel van hun leven in dezelfde straat. Meneer Faessen: “Toen mevrouw Adriaans een personenalarm liet aanleggen, kwam ze vragen of wij alarmopvolger voor haar wilden zijn. Natuurlijk hebben we ja gezegd. We helpen elkaar waar nodig, en het is fijn als je iets voor een ander kunt betekenen.”

Oogje in het zeil
In de afgelopen jaren is bij mevrouw Faessen Alzheimer geconstateerd. Sindsdien is de familie wat meer aan huis gebonden. “Wij hebben inmiddels ook een personenalarm, en mevrouw Adriaans is onze eerste contactpersoon. Ik vind het een prettig idee dat iemand in de buurt een oogje in het zeil houdt. We hopen het op deze manier nog lang vol te houden.”