Ik wil wel veilig zijn, maar niet hulpbehoevend

5 november 2018

Veel van onze klanten kennen het personenalarm nog uit de tijd dat hun eigen ouders er een hadden. Het idee dat we nu in dezelfde levensfase zitten als zij toen, is best confronterend. Sommigen hebben daardoor moeite om de stap te zetten. En dat is jammer, want het personenalarm redt dagelijks levens. 

Hieronder vijf misvattingen over het personenalarm. 

1. Ik ben nog veel te jong 
Onze klanten variëren in leeftijd van 15 tot 103. Ieder heeft zo zijn eigen redenen om voor een personenalarm te kiezen, maar veiligheid speelt altijd een rol. Zo hebben we ook alleenstaande ouders met hele jonge kinderen als klant. Zoals een van hen het verwoordde:  ‘Als mij iets gebeurt, als ik bijvoorbeeld struikel en van de trap val, is het voor mijn kleine meid makkelijk om hulp te vragen.’

2. Ik ben nog heel actief
Wanneer u hele dagen in een stoel voor het raam zit, is de kans op ongelukjes klein. Wie niet meer op het keukentrapje klimt, valt er immers ook niet af. Maar juist wanneer u actief bent, loopt u een zeker risico. Dan is het personenalarm de handigste manier om te zorgen dat er snel hulp komt.

3. Ik woon niet alleen
Partners zijn vaak degenen die hun huisgenoot te hulp schieten bij een acuut gezondheidsprobleem of ongelukje in huis. Maar partners zijn niet altijd thuis. Bij veel aandoeningen is het van levensbelang dat hulp snel op gang komt. Bij een TIA of hartstilstand zijn de overlevingskans én de kwaliteit van leven naderhand vele malen groter als de patiënt direct geholpen wordt.

4. Ik heb een mobiele telefoon
Dankzij de mobiele telefoon kunnen we vanaf elke plek in huis contact opnemen met de buitenwereld. Een fantastische ontwikkeling, maar niet voor noodsituaties. Want heeft u thuis uw mobiele telefoon altijd bij de hand? Bovendien: als elke seconde telt, blijkt het ontgrendelen van de telefoon en het vinden van het juiste nummer vrijwel mogelijk. Met een personenalarm is één simpele handeling voldoende.

5. Ik wil niet dat anderen mij met zo’n zender zien
De techniek achter het personenalarm heeft de afgelopen decennia niet stil gestaan, maar aan het uiterlijk is nog niet veel veranderd. De basisuitvoering van het personenalarm is nog altijd een simpele alarmknop aan een ketting. Zo houden we de kosten zo laag mogelijk.

Maar smaken verschillen. Daarom is er – voor een kleine bijbetaling per maand – ook een collierzender verkrijgbaar. Dit is een alarmknop uitgevoerd als een halssieraad, maar met dezelfde functionaliteit. De knop kan ook als armband of broche worden gedragen.

Bestel hier uw collierzender