Mevrouw Broersma werd in haar huis overvallen

2 november 2018

Blog monteur

Onze monteur Frank heeft al bij honderden klanten een personenalarm geïnstalleerd. Mensen vertrouwen hem vaak hun persoonlijke reden toe om voor een personenalarm te kiezen. Zo komt hij regelmatig met aangrijpende verhalen thuis. 

Stevige kerel
“Vorig jaar om deze tijd ging ik op pad om een alarm aan te sluiten bij de heer en mevrouw Broersma. Meneer deed open. Ik stelde me voor en volgde hem naar de woonkamer, waar zijn vrouw was. Ze zat in een stoel met haar been op een krukje. Toen ik haar een hand gaf, merkte ik dat ze licht trilde.”

Overval
Frank zette de doos met het personenalarm op tafel en begon uit te pakken. Terwijl hij bezig was, deed meneer Broersma zijn verhaal: “Afgelopen maandag was mijn vrouw alleen thuis toen er werd aangebeld. Ze deed open en zag een jonge knul staan, die vroeg of haar man thuis was. Toen mijn vrouw zei dat ik er niet was, werd ze plotseling naar binnen geduwd.”

Agressief
De jongen dwong mevrouw de woonkamer in. Daar greep hij haar vast en eiste geld. “Hij was heel agressief”, vertelt meneer Broersma. “En mijn vrouw is niet zo goed ter been. Toen ze zei dat er geen geld in huis was, werd hij nog agressiever. Uiteindelijk duwde hij mijn vrouw omver en begon de kasten te doorzoeken.”

Ravage
Binnen enkele minuten vond de insluiper een portemonnee. Met die buit ging hij er snel vandoor, mevrouw compleet ontredderd achterlatend. Het huis was één grote ravage. Niet veel later kwam meneer Broersma thuis, en trof zijn vrouw op de grond aan.

Beetje geld
Meneer Broersma belde direct de politie, die gelukkig snel ter plaatse was. Sindsdien zit de schrik er goed in. “In de portemonnee zat nog geen vijftig euro. Kun je nagaan!”, zegt meneer Broersma met ingehouden woede. “Voor dat beetje geld leeft mijn vrouw voortaan in angst!”

Vastberaden
Het is Frank direct duidelijk waarom het personenalarm zo belangrijk is voor deze familie. Als hij uitleg geeft over de noodknop, luistert mevrouw aandachtig waarna ze de halszender direct omhangt. “Deze doe ik niet meer af”, zegt ze. En haar stem klinkt ineens vastberaden.

Veilig voelen
Als hij klaar is geeft Frank mevrouw nogmaals een hand. “Ik hoop echt dat dit u helpt om u weer veilig te voelen”, zegt hij uit de grond van zijn hart. Sindsdien denkt hij nog regelmatig terug aan het echtpaar Broersma. Hij vertelt hun verhaal ook aan andere klanten, om te onderstrepen wat het personenalarm voor hun veiligheid kan betekenen.