Onderhoud en installatie van personenalarmering in tijden van corona

20 mei 2020

Personenalarm: belangrijker dan ooit

Het coronavirus maakt dat we ons gedrag aanpassen. We blijven zo veel mogelijk thuis en ontvangen zo min mogelijk bezoek. Dat is verstandig, omdat u zo minder risico loopt om het virus op te lopen. Maar er zit ook een keerzijde aan. Want uw omgeving raakt er snel aan gewend u minder vaak te zien. Als er iets naars met u gebeurt, is een alarmzendertje uw enige kans op snelle hulp. Heeft u een personenalarm, zorg dan zeker nu dat u de zender altijd draagt.

Veilig werken

Goed om te weten: ook in deze tijd is het mogelijk om een personenalarm te laten installeren, of een eventuele storing te laten verhelpen. Wij hebben onze werkwijze zo aangepast dat onze monteur de werkzaamheden op een veilige manier kan uitvoeren. Veilig voor u én voor de monteur zelf.

Voorzorgsmaatregelen

Meer dan ooit zijn we ons bewust van het feit dat onze klanten tot de ‘risicogroep’ behoren. Om ieders gezondheid te beschermen hebben we daarom strenge voorzorgsmaatregelen genomen. Bijvoorbeeld:

 • Collega’s die klachten hebben die lijken op een verkoudheid, blijven thuis;
 • Waar mogelijk werken onze medewerkers vanuit huis;
 • Collega’s die niet thuis kunnen werken, zitten meer dan 1,5 m van elkaar verwijderd;
 • Meerdere keren per dag reinigen we alles wat we aanraken in ons bedrijfspand;
 • Voor veel werkzaamheden gebruiken we handschoenen die we steeds vervangen;
 • Alle collega’s houden hun lichaamstemperatuur in de gaten.

Bezoek van de monteur

Met de extra voorzorgsmaatregelen die wij met onze monteurs hebben afgesproken, is het veilig om werkzaamheden uit te voeren bij klanten thuis. Zowel voor klanten als voor de monteur zelf.

Voorzorgsmaatregelen voor de monteur

 • Wij kondigen de komst van de monteur van tevoren aan;
 • De monteur draagt handschoenen vanaf het moment van aanbellen tot bij het vertrek. Voor elk huisbezoek wordt een nieuw paar handschoenen gebruikt;
 • Er worden geen handen geschud;
 • De monteur volgt uw aanwijzingen om de juiste plek in huis te bereiken en houdt daarbij steeds minimaal anderhalve meter afstand;
 • Er wordt geen koffie of thee gedronken.

Om het aantal huisbezoeken te beperken, sturen wij pas een monteur op pad als andere oplossingen geen uitkomst bieden. Wij vragen ook naar uw gezondheid. Bij klachten die op corona kunnen wijzen, stellen we ons bezoek uit. Vaak is het mogelijk een onderdeel of product per post op te sturen.

Mogelijkheden personenalarm uitbreiden

Naast makkelijk en snel hulp inroepen, biedt een personenalarm ook de mogelijkheid om over u te waken. Dat kan vaak heel eenvoudig. Bijvoorbeeld door automatisch te alarmeren wanneer een bepaalde deur in huis voor langere tijd niet wordt gebruikt. Bijvoorbeeld de deur van de slaapkamer of de koelkast. Heeft u hier vragen over? Kijk dan op onze website of neem contact op met onze helpdesk.

Ik hoop van harte dat het goed met u gaat.
Pas goed op uzelf en op uw naasten. Waar mogelijk helpen wij u hierbij.

Jan Verasdonck,
directeur CSI Service