Per ongeluk alarm gemaakt? Geen enkel probleem!

18 maart 2017

Het gebeurt dagelijks dat gebruikers van een personenalarm per ongeluk alarm maken. Het overkomt iedereen wel een keer, of vaker dan eens, en het geeft helemaal niets. De medewerkers van onze alarmcentrale zitten er immers speciaal voor u.

Per ongeluk alarmeren
Wanneer u een halszender gebruikt, kan het gebeuren dat u er ergens mee tegenaan stoot. Bijvoorbeeld tegen de rand van de tafel. Ook een polszender wordt soms per ongeluk ingedrukt. Sommige gebruikers dragen de alarmknop bij zich in een broekzak, waardoor ze zonder erg de knop indrukken als ze iets uit hun zak halen. Het komt zelfs voor dat kinderen de alarmknop zien liggen en spontaan op de knop drukken. Al dit soort dingen maken we dagelijks mee.

Onverwacht contact
Wanneer u voor het eerst alarm maakt, is het misschien vreemd als de medewerker van onze alarmcentrale ineens contact op neemt. Waarschijnlijk heeft u niet eens gemerkt dat de knop werd ingedrukt. Als er dan ineens een stem door de kamer klinkt, is dat best even schrikken.

Excuses niet nodig
We merken vaak dat mensen het vervelend vinden om onze medewerkers ‘voor niets’ te storen. Maakt u zich daar alstublieft geen zorgen over. De medewerkers van onze alarmcentrale zitten er speciaal voor u, om direct te reageren als u uw alarmknop gebruikt. Is het loos alarm, dan geeft u dat gewoon aan en wordt de verbinding weer verbroken. Niets aan de hand! Ten slotte vinden wij het ook fijn om te weten dat het gewoon goed met u gaat.

Blijf uw alarm gebruiken!
Na een onbedoelde alarmmelding vraagt u zich misschien af of u de zender wel moet blijven dragen. Daar kunnen we kort en duidelijk over zijn: ja! Beter tien keer loos alarm dan één noodgeval waarbij u zonder hulp zit. Uw personenalarm helpt u alleen wanneer u het consequent bij zich draagt. Dus draagt u het zoals het bedoeld is. En maakt u per ongeluk alarm? Dan weet u in elk geval dat alles werkt zoals het hoort. Dat is ook wat waard!